måndag 11 januari 2010

Mona Sahlin satsar på ungdomar

I Göteborgs-Posten kan vi alla läsa en del av Socialdemokraternas strategi för Val åeret 2010. Mona Sahlin "Socialdemokraterna" vill uppmuntra företag att anställa unga

Det här är ändå en bra strategi från Mona Sahlin, dels slår hon två flugor i en smäll då det vankas skattelättnader för de företag som anställer långtidsarbetslösa ungdomar. Unga får jobb (möjligtvis) och (möjligtvis) billigare för företag att anställa.

Jag kan inte tänka mig något annat att en utredning har visat att det kostar mer pengar att ha ungdomar utanför arbete än att ge dem jobb med skattelättnader för företag gällande arbetsgivaravgift m.m.

Jag har dock inte stort förtroende till det Mona Sahlin säger, mycket pga. av den tystnad Mona visar i och med den globala krisen och det "egentliga problemen". Att hon ens betänkte lån till SAAB för att rädda ett varumärke som mer eller mindre aldrig någonsin har visat annat än röda siffror ger en klar indikation till hur ansvarslös politik hon för. Mycket kan Mona Sahlin ändra på, men tyvärr inte allt pga, av ideologiska skäl.


, ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar