tisdag 20 januari 2009

Vart tog debatten vägen

Ett urklipp från min kommentar på Jerrys blogg [Ord av Jerry] "Gömda skandalen: Trötta på debatten? med några få tillägg.
///
Debatten har runnit ut i sanden som en debatt brukar göra. Precis som du säger Jerry, "när debatten blir komplex" slutar merparten engagera sig. Liza har i det här fallet gett sina läsare mer kött på benen i frågan som i sin tur har lett till flera sakfrågor. I viss mån kommer sakfrågorna kvarstå med ord som tex. "gammelmedia", "gömda skandalen" i rubrikerna för att hänvisa till den specifika händelsen och dess följdfrågor.

Nu är det endast de initierade och hängivna bloggare och konsumenter samt någon journalist som håller med eller ej, ge svar på tal vara kvar i debatten. Det glöms fort bort när något så pass stort som installationen av USA:s president, eller konflikten mellan Israel och Gaza remsan. Samt den allmänna världsekonomin.

Nyhetsfödet är så gigantiskt så även en viktig debatt som har gett flera sakfrågor och visat tydligt hur maktspelet fungerar i medievärlden kan glömmas fort. Inte helt osannolikt att Liza Marklund fans glömmer bort efter fem år att de sa "jag ska inte köpa en marklund deckare framgent"

Taggar:, , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar