torsdag 7 maj 2009

Fildelning som förstör

För musikerna?, nej, knappast om man läser siffrorna som redovisas från stim och sami (svd.se). Vart är då problematiken och tröghet hos entreprenörer inom musikindustrin?

Strax under 1.1 miljard kr drog stim och sami in till sina medlemmar, från musik som spelas offentligt. Färre skivor säljs men mer musik spelas offentligt och ändå är nedladdning av musik i fokus och att det är där problemet är för producenter och musiker.

Susanne Bodin säger till SVD, ökad illegala nedladdningen har inte inneburit att Stim lagt ner mer krut på att få in pengar på annat håll.

Det är precis det allt handlar om tycker jag då det handlar om att hänga med i utvecklingen och komma på andra sätt att tjäna pengar.

Tidigare debatter under årtionde sa att musiken skulle dö när kasettband kom, likaså när cd kom och nu är vi här igen, musiken dör ut pga av Internet. Gammla skrifter hänvisar till en person som säger att "han uppstod från det döda". En gång ja, men hur många gånger ska musiken uppstå från det döda?

Citat från Mockzallad breddar perspektiv och ger ett Per Gessle miljötips"Det har väl länge varit klart att det inte är kulturspridarna som klår kulturarbetaren på pengar. ". Och det krävs inte alltid långa blogginlägg för att säga vad man vill ha sagt, det går bra med en enda mening (Nattportiens liv).

, , ,

1 kommentar:

  1. Precis :) håller med dig till fullo. Men det verkar inte finnas så många som inser att detta är den nya tekniken, i stället sätter de in en lag som förbjuder allt som har med ner laddning att göra. För jävligt tycker jag

    SvaraRadera