fredag 30 januari 2009

Pappadebatten, Jag är en nykomling.

Pappadebatten har tagit över en del av utrymet på nyhets sidor. Det är en gedigen pappa debatt som har öppnats. Jag har dock inte förstått mig på riktigt vad den går ut på. Har det helt plötsligt kommit upp till ytan att det någon gång kan stå en pappa och byta blöja i facilitets anläggningen på IKEA. Eller att någon pappa tar med sig sin son/dotter till jobbet för att man måste utföra någon kort arbetsuppgift.

Har inte mammor gjort så hela tiden eller?

När jag blev pappa för två år sedan (snart) så fanns det en uppsjö av böcker att läsa. Min sambo slet fram någon bok som hon tyckte jag kunde börja med. Den var inte så tjock heller. Men det var en liten grundkurs om man så säger. Jag vet inte vad hanns självändamål var med boken. Men skulle jag skriva en sådan bok så skulle jag ha ett hopp om att sälja många böcker och tjäna pengar. Inte så mycket annat i baktanken.

Jag får väl klassa mig själv som lite udda. Lite för osvensk med min dotter som jag stoltserar med överallt. Slänger och far med henne hit och dit, så vissa får hjärtklappning. Jag skäms inte för att ha min dotter på jobbet en si sådär 6-7 timmar två dagar i veckan om det skulle behövas. När Filippa var med hade ho bara roligt bland tidningarna.

Jag ska sätta mig in i debatten och se om jag hittar något att tillägga.

Andra bloggar om pappa debatten
,

1 kommentar:

 1. Det handlar dels om nya litterära pappauppgörelser, dels om den "nya moderna pappan".

  Kolla in de här länkarna några har jag skrivit några har andra skrivit:
  Vänliga hälsningar
  Nils Pettersson

  http://zoulmedia.wordpress.com/2009/01/29/den-nya-pappa-mycket-snack-och-lite-verkstad-elle/
  http://zoulmedia.wordpress.com/2009/01/26/om-pappor/
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/26/antligen-har-pappa-blivit-foralder
  http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/07/den-moderna-pappan-ar-ett-nytt-och-fascinerande-fenomen

  SvaraRadera