onsdag 18 februari 2009

Bra! Liza Marklund, du har lite kvar bara.

Jag tyckte Liza Marklund kunde klä av kritiken, vilket hon gör i Dn [länk dn.se] som skall uppmärksammas. Men hon kommer inte hela vägen, om hon har som önskemål att få hennes läsare att ögna sig åt något annat.

En bloggare sa på Debatt i SVT i går (09-02-18) att ett drev av bloggare (konsumenter/kunder) håller på tills de känner att de har fått svar på sina frågor. Det är så enkelt men verkar vara så svårt av någon anledning. Liza har fått svara på frågor som "falsk marknadsföring, hur känner du kring det?, "läsare känner sig lurade, vad tycker du om det?". Där hon säger att hon är ledsen över det och hade inte som mål att lura någon.

Många av kärnfrågor från olika teman är inte utredda än på länge då ringar på vatten effekten har lett till anmälningar till KO, skatteverket ser oegentligheter kring redovisningar av intäkter från böckerna samtidigt pengar tas från försäkringskassan.

I det hela börjar debatten likna en skolgård med barn kring 7 års ålder varpå alla vill ställa polisen som är på besök en eller flera frågor. Det är helt omöjligt att reda ut allt på egen hand då jag själv funderar på hur bloggar skall kategoriseras, granskas osv. Ingen blogg har ekonomiskt intresse som en dagstidning som har en budget att nå. Gunilla Kinn skriver hur den affärsrelation media/journalister har med varandra:

"Jo, det är viktigt för allmänheten att känna till, att Aftonbladet inte rimligen kan ha något trovärdigt förhållningssätt till Piratförlaget i sin journalistik. De har ju affärer ihop:

- Nyligen startades skrivtävlingen "Bok-SM" i ett samarbete mellan dem båda.
- Aftonbladet har sålt Liza Marklund-böcker som "tilläggsprodukt".
- Peter Althin är inte bara styrelseledamot i Piratförlaget. Han är även Aftonbladets advokat i tryckfrihetsärenden."


Salig röra må jag säga, men som jag har sagt tidigare och även blivit publicerad i aftonbladet (09-02-14) och sydsvenskan (09-02-17). Måste Liza gå ut och visa sig mot sina kunder om hon önskar att få trovärdigheten tillbaka. Vad de drabbade önskar av Liza Marklund vet jag inte men Liza bör gå dem tillmötes till att börja med.

Monica Antonsson gör en mycket bra redovisning om hur mycket varje person har fått berätta i Aftonbladet. Värt att läsa!!!!. Det visar sig vara stor skillnad på hur många tecken vissa personer får.

Andra bloggar: , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Tänk ändå att ingen kommenterar Marklunds övergrepp på "Mias" historia genom att klä den i den mest erbarmeliga språkdräkt, obefintliga gestaltning och renonsa dramarturgi som tänkas kan.
  Om boken "Gömda" skulle vara mitt försvarstal så skulle jag sannerligen fundera på vem som var min värsta fiende.

  SvaraRadera
 2. Tycker det är lite skrämmande att nu liza väljer att distansiera sig från den sanning hon tog tag i då Mia var på Trossen och det hon eller Mia intitierade då handlingar och nycklar försvann.
  en tidsaxel som börjar i Oxelesund med start från skolgång eller flyktingförlägning verkar vara pågång på Flash Back och det vore bra om en börjar i Pålmark /Kalix Folkhögskola och man sen kan se vad som händer och vem som gör/driver vad o vilka som blir drabbade. Då först ser man vilka som tjänat på detta, vilka som förlorat.

  Min fråga blir ju om lögn skall löna sig eller om man borde ställas till svars innan saker spårar ur. Myndigheter borde ha agerat tidigare och så här skall det inte behöva gå till.

  Här har många hamnat i kläm utifrån en påstådd poltiskt agenda av en Journalist´s påstådda scoop som sen gömt sig bakom ansvarig utgivare.
  För att nu säga att jag skrev och hon berättade.

  Att hon drev en egen poltisk agenda, att hon dessutom valde att kalla det för sanning som sen var en roman när saker blev lyfta till ytan är kanske inte så konstig eftersom hon var lovad att skriva 5 böcker av en förläggare som först startade Piratförlaget som sen startade Ordförlaget efter att man sålt Piratförlaget.

  Mia fick däremot kanske ta över rollen eller erbjudandet att skriva 5 böcker. Vad vet jag
  ?

  Leroy

  Leroy

  SvaraRadera