söndag 15 februari 2009

Fifflar Mia, eller småhandlare Liza Marklund

Kan det vara dag två på Liza Marklunds tystnad. Jag tror det är så efter Mias framträdande. Mia får det dock hett om öronen nu när Skatteverket synar hennes inkomster från böckerna och får pengar från försäkringskassan enligt dagensmedia.se

Jag pratade i telefon med en annan bloggare i veckan om ämnet då jag blir något ställd mot väggen. "Hur deffinerar man sanning?"


Citat från den andra bloggaren: "Om jag går ut och säger, fy vad kallt det är ute! Jag sticker ut näsan genom dörren och säger: "Näääää, det är det inte alls"

Vad är sanning nu?, är det någon som kan svara på det.

Skulle det kunna vara så att Mia har fått asyl på den fakta de la fram precis som det står i boken. Pärmen som väger flera kilo, med utredning efter utredning, fakta på fakta. Undersökningar på undersökningar. Innehållandes domar från Sverige och mycket mer. Den går från A till Ö, A:1 till Ö:1, A:2 till Ö:2 och fortsätter till k:någonting.

Gjorde domaren som godkände asyl någon undersökning och kontrollerade källa? Visst i all ära så är många dokument från myndigheter i Sverige, men är det dokumenten sanna för att Mia har förtäljt en händelse? Det blir samma sak som min historia ovan om att en person säger att det är kallt och den andra upplever det inte alls kallt.

Någon som vet hur man definierar "sanning"? [länk till wikipedia definitation "sanning"]


Andra bloggar i ämnet:
, , , , ,

4 kommentarer:

 1. Ja, det var ungefär så jag funderade i mitt senaste inlägg också. Vad är egentligen sanning?

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar i min blogg! Angående din fråga så anser jag att det inte finns något "rätt" svar på vad som är sant och inte. Personligen anser jag att sanning är något subjektivt eftersom man, när man upplever en viss händelse, alltid utgår ifrån sina egna referensramar, dvs erfarenheter, osv. Så någon "objektiv sanning" existerar inte enligt mig, däremot lika många subjektiva upplevelser av en viss händelse som antalet människor som varit med om upplevelsen. Hänger du med? Blev lite invecklat men. :)

  SvaraRadera
 3. Det finns sanningar. Har Osama genomgått rättspsykiatriska undersökningar? Bara ett svar kan vara rätt. Har Mia och Liza lyckats med att knäcka Trossen? Ja eller nej. Har dokument blivit förfalskade? Ja eller nej. Har Osama slagit Mia? Bevis för det lär finnas på läkarutlåtande. Har Mia lurat sig till asyl. Vet vi inte ännu, men kommer troligen fram.
  Nej, så svårt är det inte med sant eller falskt. Eller vad tycker ni?

  SvaraRadera
 4. Hej Nicklas!
  Jag hittar ingen länk hos mig som du skriver om. Jag blir ju nyfiken...

  SvaraRadera