lördag 28 mars 2009

Censur | & ECPAT

Först Politik

Mona Sahlin har förtroende för sin kollega Wanja Lundby-Widen, men har samtidigt förståelse för den kritik som har ägt rum om bonusar och höga löner. Det ska dock bli intressant vart debatten tar vägen, eller om den faller mellan stolarna. Och Wanja har sina löner samt styrelseuppdrag. Det röda blocket (oppositionspartierna) har tappat röster enligt Synovate, senaste rapport. Moderaterna med sin "Jobbpolitik" har fått sin högsta siffra på 3 år. Låter positivt i mina öron. Bloggar till artikeln visar dock allt från att Wanja skall stenas, till Mona-Wannja är en mardröm.

ECPAT & Censur i världen.

Andra nyheter som exempelvis ECPAT, varpå jag läser ett gammalt inlägg på Rick Falkvinge (PP) att Tele2 har vägrat skriva på förhandssencurerade sajter (länk aftonbladet).

I och för sig är sencuren bra tycker jag. Stoppa alla former av barnsexhandel, barnpornografi, trafficking och barnsexturism. Så långt är inget fel... men

Vad är det då problemet?

Börjar man väl sencurera så tar det inte stopp. I filtret kan det filtreras det som bör få vara synligt för allmänheten. Det kan vara en lättklädd tjej som marknadsför underkläder på Ellos.se som i sin tur blockeras pga av filter. Danmark som Australien är i full gång och har i sin tur drabbat de som inte bör ha blivit drabbade.

Taggar:
, , , , , , ,


_______________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering på ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar