fredag 27 mars 2009

Skattehöjningar från Mona Sahlin

En artikel om att Socialdemokraterna vill höja skatterna. (svd.se) (aftonbladet.se) Ja... att de vill höja skatterna förvånar mig icke. De samhällssystem de vill ha i Sverige kräver inget annat än mer pengar av alla. Som man i sin tur ska dela ut i form av bidrag. Och ja... köpa SAAB ockå som i sin tur inte har gått med vinst seda någon gång på 90-talet.

Ett par andra bloggare har kommenterat artikeln på svd.se varpå jag blir mer eller mindre trött av att läsa. Jag sågar ingen nu, men vad vill Svensken egentligen. Spontant känner jag att Svensken gnäller i alla lägen. Så vi får förmodligen klargöra det för oss själva att det aldrig blir lagom när det gäller politik. Det finns andra länder som har det värre. Vad får man för färg om man blandar rött och blått?, brunt vaaa!. Det är lagom, eftersom ingen vill ha superblått och ingen vill ha Kuba styre. Det visas tydligt av många som är anslutna till det Socialdemokratiska partiet och om deras styrelse intäkter m.m. köper ett gods när det vankas att avveckla sin politiska karriär. Och för att icke glömma så behövs det minst 20 miljoner i pension också.

Röda berget
, tycker att det är ett steg mot rättvisare Sverige om Socialdemokraterna kommer till makten. Varpå de vill höja fastighetsskatten under en mer moderniserad form, samt återinföra förmögenhetsskatten.

Imike säger två fel av två möjliga, som dessutom ger ett annat förslag "Investera sig ur krisen". Jo jo.. säger jag.. inte helt ute och cyklar.

Karins värld
, säger sitt från sitt perspektiv om hur skolan m.m. har blivit sämre. Mycket pga. av skattesänkningar som drabbar de fattigare. Synd bara att inte ser hela sambandet, vi har en väldig lågkonjunktur som man ska se till också. Och den är dessutom global.

Över lag ska det bli intressant och se hur alliansen kommer aggera när det är dags för att välja vem som sitter med dirrigent pinnen. Socialdemokraterna har hållit maktposition i 80 år snart så mycket pga av hur Sverige ser ut är deras ideologi. Ska jag vara ärlig tycker jag att Socialdemokraterna kan spinna vidare med sitt kör, för det finns många andra som väljer att inte tro på det som en lösning på "jobbfrågan", "välförden" exempelvis. Alliansen håller i pengarna med ett större ansvar än att skyffla ut pengar till alla håll, utan krav på att pengar ska betalas tillbaka, bonusar ska bort om man vill ta del av statlig garanti m.m. i slutänden tror jag att det kommer smälla till med valfläsk från alliansen sida när det är dags för nyval.. De har så mycket pengar i bakfickan att de kommer förvåna många.

Taggar:
, , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar