onsdag 15 april 2009

Socialdemokraternas livboj

När är det kris i ett parti?, är det när man ligger i underläge eller när det snackas en hel del internt och bland forum om önskan att "Ledaren" ska avgå.

Det är svårt att tyda läget men jag skulle se det som kris när man ligger i underläge när det är 1,5 år kvar till val. När man väl har hittat (S) bloggar så får man blandad uppfattning. Peter Andersson skrev i och med artikeln på expressen då "Expressen" tycker synd om socialdemokraterna i och med opinionsutveckling. Men tal om kris är det inte för det möter inte han i sin vardag.

Jonas Morian (Promemorian) säger däremot att Socialdemokraterna är sin egen fiende. Ska man tolka det som att han saknar Göran Persson tiden som isig körde en borgerlig politik, med uns av kommunism och socialism. Hur som haver tar han upp huruvida Mona Sahlin får stå bland mörka artiklar i medier när de var i opposition. Till viss del vill jag dock hålla med att traditionella medier har svårt för att bibehålla sin roll som oberoende, och endast ser sin syn med objektivitet. Dn har visat det bland annat för mig när det gäller klimatpanelen, Fra m.m.

Jag tycker att Socialdemokraternas livboj är att tänka mer Liberalt och borgerligt. Det verkar visa sig att det är vad helheten av Sverige vill ha. Så länge de kör med sitt skola, vård, omsorg, bidrag, bidrag, bidrag, bidrag. Kommer de få titta på från sidan även nästa år.

,2 kommentarer:

  1. Det ar Mona Sahlin som ar praktisk taget ensam fororsakat Socialdemokraternas nedgang men partiledningen ar delvis ansvarig for att ha utsett fel ledare och helt ansvarig for att hon inte blivit utbytt nar hennes inkompetens visar sig vara forodande for partiet.
    Om man satter en kaptensmossa pa en chimpans och tror att den kan flyga en jumbojet ar det dom som placerat apan dar som ar ansvariga inte apan sjalv som inget begriper.

    SvaraRadera
  2. Vill hålla med om det du säger, trotts allt så förlorade socialdemokraterna när Göran Persson satt som ledare. Över lag tror jag att det är fler socialdemokrater som är trötta på att bli serverade. De valde att tro på en jobbpolitik som då (alliansen) presenterade. De röda måste bli blåare.

    SvaraRadera