tisdag 19 maj 2009

EU, en icke fråga

Jag såg inte hela debatten (Agenda) med uppmärksammat "dagen efter" artiklar om hur SVT bytte bana och hur debatten gick från EU frågor till Interna politiska detaljfrågor.

Hur SVT kan byta bana 3 veckor innan val förstår jag inte men över lag så tycker jag att EU verkar vara en icke fråga för hela "medie sfären". Piratpartiet var inte inbjuden till debatten och även junilistan. Junilistan som har mandat i parlamentet och Piratpartiet med en kandidat, som ger svt kritik för att de inte blev inbjudna.
siffrorna ökar.


Återigen är EU en "icke fråga" för medierna som inte lämnar utrymme åt ämnet? Å andra sidan så skrivs nyheter idag ur marknadsekonomiskt perspektiv. Kan det vara som så att för många medborgare gäspar när det handlar om EU och därav inte läser artiklarna? Knappast troligt men av någon anledning så blev en debatt om EU, interna politiska detaljfrågor.

Annika Beijbom (FP, kandidat till Europaparlamentet) håller dock med att alla ska vara inbjudna till debatten som företräder människors intressen.


, , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar