tisdag 5 maj 2009

Wanja förstår inte kritiken!

Wanja Lundby-Widen har inte förstått kritiken. I svd.se slår Wanja tillbaka mot sina kritiker, –Det är ju väldigt märkligt att av 13 personer ska jag hängas för att jag har gjort någon slags AMF-skandal, säger hon i en intervju med SvD Näringsliv.


Att ta sig an styrelseuppdrag som ger 400 000 kr/år ovanpå hennes ordinarie lön från LO om 59 700 kr/mån. Är inte riktigt att leva som man lär om man ser till hur LO propagerar:

"Solidaritet och rättvisa är ord som betyder mycket för oss. En del säger att ensam är stark, och visst kan det ibland vara så. Men om en människa är stark - vad är då inte många tillsammans? " (från LO:s hemsida, Länk)

Jag ser inte någon solidaritet och rättvisan när man som LO:s Ordförande inte lever som man lär. Det gör inte medlemmarna heller som har varit stark kritiska till agerandet. Jag vill dock påpeka att socialdemokratin inte går att applicera till det verkliga livet. Wanja Lundby-Widen vill säkerligen som många andra förskansa sig ett bra liv för pensionen och förebereda sig på kommande tider med dyrare kostnader.

Jag kan heller inte se att det är någon större häxjakt av Wanja bara för att hon är kvinna. I det här fallet är hon Ordförande och därav blir jagad likväl som en man hade blivit.


Jag hoppas att Wanja Lundby-Widen slipper få stort utrymme i dagstidningar och mer fokus på exempelvis ämnen som Telekompaketet (här), 138:an (bra förklaring här). Något mer livsavgöranden ämnen tycker jag som ändock bygger vår framtid.


, , , Nicklas Larenholtz

2 kommentarer:

 1. Hej, jag tycker inte handlar om hennes ersättning i första hand. Utan mer om att hon inte kan stå för vem hon är och vad hon gör. Och vem hon inte är och vad hon inte gör.

  Wanja är
  - ofelbar

  Wanja gör
  - försvarar sig
  - förklarar sig
  - skyller på omständigheter

  Wanja är inte
  - en förebild,
  - mottaglig för kritik

  Wanja gör inte
  - löser problemet
  - visar inte sårbarhet

  Wanja kan bli en förebild om hon ökar sin självinsikt och tar fasta på kritiken. För att förstå den måste hon först vara öppen för den.

  Intresset för henne i medierna kommer att minska när hon gör sitt jobb snarare än att försvar och förklara sig, eller hur?

  /Olle

  SvaraRadera
 2. Helt rätt, problemet är mer komplex än bara ersättning som jag tog upp som enskild sak. Å andra sidan tycker jag det inte är så mycket för Wanja att förklara. Det som är gjort är gjort och det är upp till medlemmarna och de som ser LO livsnödvändig. Att avgöra huruvida LO är nödvändigt framgent. Hur som haver så drar LO ner Socialdemokraterna som det ser ut idag. Jag är inte någon anhängare till fackförbund i överhuvud taget.

  SvaraRadera