måndag 14 september 2009

Om Fastighetsanalys och energideklarationer

Fastighetsanalys och energideklarationer som till stor del handlar om att kartlägga energiåtgång i fastigheter för att kunna få dem mer effektiva var på tapeten för inte allt så länge sedan. Kritik finns dock mot Energideklarationer, som har blivit ett fiasko enligt riksrevisionen som ger kritik till regeringen och boverket.


Vi prioriterar klimatet säger Lars Göran Andersson och Mia Torpe i en debattartikel artikel i GP.se
som får kritik från Stefan Stjerndal (Villaägarnas riksförbund regionchef väst/syd). Artikeln ger en klar blick över hur rörigt det är och det kunskapsglapp mellan "de i branschen" och vanliga som jag själv.

Fastighetsanalys ska ge en bättre ekonomisk förutsättning framgent som är av stor betydelse för vårt klimat. Det jag tycker att man borde göra är att ta Fastighetsanalys och energideklarationer på större allvar och inte göra det halvdant. Med tanke på vilken stor apparat det är med certifiering av energiexperter m.m. Enligt ett pressmeddelande från Byggmaterialindustrierna har en tredjedel av deklarationerna gjorts utan besiktning av byggnaden. Som jag förstod så ska fastighetsanalys skapa mer energieffektiva fastigheter samt skapa en nuläges rapport av fastigheternas energiåtgång.


Det var en bra idé med Fastighetsanalys / energideklaration, men ska det stanna där vi är idag?, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar