fredag 18 december 2009

SAAB läggs ned, hur många väntar på hjälp?

Nyheten har fått ligga och ro sig lite om nedläggningen av SAAB, fastän det är svårt för många att smälta den ovälkomna julklappen för dem som nu inte har någon fabrik att gå tillbaka till efter jul och nyår.

Jag beklagar djupt för dem som har har förlorat sitt jobb som är bland de tråkigaste man kan råka ut för. Jag hoppas nu att de som har förlorat sina jobb pga av att en stor bilfabrik läggs ned inte sitter och "väntar" på att STATEN eller för den delen REGERINGEN ska göra det grova jobbet åt Er och hitta ett nytt JOBB.

Lätt för dig att säga tycker Ni nu med frustration, men om Ni tycker att STATEN ska göra allt för att Ni ska få ett nytt jobb så har Ni fel. Det är allenast du själv som kan ta dig upp ur sängen och exempelvis studera till något annat. Uppemot 3 000 lastbilschaufförer behövs det kommande halvåret, Här är en annan lista på 17 st framtidsyrken. Så sitt inte hemma och deppa nu, utan ta för dig av alla de möjligheter som finns.

Jag önskar i julklapp från DN, Aftonbladet, Sydsvenskan, SvD, Expressen och alla andra mindre lokala tidningar ger POSITIV anda till Saab anställda genom att göra stora artiklar på möjligheter istället för att älta om skeppet som har sjunkit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar