lördag 23 januari 2010

Politiker får inte ha lyxvanor

Det absoluta genomtrista Sverige ger sken av sig i och med en artikel av Aftonbladet,

Du vår tydligen inte bli framgångsrik i det här landet. Alla ska ha lika jävla dåligt istället, och till min stora förvåning så hänger man ut Fredrik Reinfeldt om en klocka för 22 000 kr som i det närmaste är patetiskt att kalla "lyx". Eller för den delen Mona Sahlin:s väska som kostar 6 000 kr, som inte heller är en stor sak i mina ögon.Vad är egentligen lyxvanor för en statsminister? En klocka för 22 000 kr kommer man inte så långt med om man har för avsikt att visa upp sig i de kretsar där framgång mäts i det du har på dig och bor i, samt färdmedel. De skulle i det närmaste lag be dig gå vidare och önskar dig lycka till. Ledsen men så är det från mitt perspektiv. Likaså vad gäller :s väska.

"Enligt Enligt Per Nilsson, modechef på modemagasinet King, är klockan en stilmarkör i statsministerns hemkommun Täby.
"

Men han är ute och cyklar tycker jag, för de som inte är så initierade ska Per Nilsson:s kommentar ge artikeln trovärdighet. Men i själva verket ger det motsatt effekt från mitt perspektiv som har bott i Täby (Näsbydal) under lång period.


Fredrik säger att han inte behöver kommentera det han har på sig, "– Får man ha någon integritet? Får man ha någon privat sfär? säger han. "

Ja... verkar vara viktig för Fredrik Reinfeldt, men märkligt att han håller sig så passiv till de övervakningssamhälle som skapas i EU där 80 % av Sveriges lagar stiftas. Det ska i det närmaste vara en självklarhet att Fredrik ska lägga fram alla kort på bordet. Men men.. han vill ha lite integritet som alla andra.


Vi får se vart den här oerhörda viktiga debatt tar vägen helt enkelt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar