fredag 15 januari 2010

Mona Sahlins utmaningar

Sydsvenskan har en artikel (Mona Sahlins 6 utmaningar), som presenterar ett par saker Mona har att bita i.

Det jag tycker är roligt att läsa är bland annat:
"Inom LO-förbunden Handels, Seko och Kommunal tycker många att politiken drivit för långt åt höger."

Vilket inte är så konstigt att den gör, för att de ska vinna valet måste Socialismen gå mer åt höger. Vänstern är ett problem för henne då Rödgröna partierna sitter i knäet på varandra ideligen.

Skatterna är ett problem för inte minst Moderaterna. Pensionen har minskat med fyra procent (ungefär) på en tre års period.
"Sahlins löfte att ”steg för steg” avskaffa orättvisan kan nog locka en och annan av de gamla att byta sida. " Häri har även en större grupp att påverka (sjuksköterskor och metall-arbetare) att rösta rödgrönt trots att skatten blir högre och det tillägg Fredrik Reinfeldt har gett i plånboken försvinner.

Makten över ordet är den 6:e punkten, som kommer spela stor roll. Det gäller att prata på det sätt som "folket" förstår. Pengar, sjukvård, jobb, vilket är en gedigen uppgift att axla. De som röstar vill "se" och inte bara höra resultat.

Jag tror att den sittande regeringen kommer köra med valfläsk inom kort då vi kommer får "SE" och inte bara höra på en massa ord. Där gäller det för Mona att verkligen "ha makten över ordet", så att de hon säger "ser vi" som lyssnar.

Andra bloggar: Peder Andersson, Stockholm enligt Ankersjö,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar