söndag 16 maj 2010

Miljöpartiet farligare än renodlade kommunister.

För ett par dagar sedan blev jag skrämd som aldrig förr. SVD har en artikel med namnet "En dag i gröna Sverige", som förklarar hur Sverige skulle kunna se ut om Miljöpartiet fick bestämma.


Miljöpartiet för mig är på snutt farligare och mer otäckt än,,, ja låt oss säga Leninism, eller Stalin. Många undrar förmodligen av jag är för en "stolle" som ställer Miljöpartiet mot ledare i kant med Stalin och Leninism, men det är det enda jag kan lägga till som jämförelse för att få fram vad jag verkligen tycker om Miljöpartiet med tanke på artikeln.

Lösa problem genom att sänka levnadsstandarden

Jag först inte varför man ser en lösning i att sänka standarden, varför lyfter man inte fram bättre alternativ istället. Inge vill för guds skulle vakna i ett kallt hus, i ett ultra miljöanpassat samhälle där import på kaffe är reglerat.

Studera hela livet

En annan punkt som stör mig där Yvonne som exempel har studerat i tolv år, men funderar på att studera något annat för att fundera på vad hon egentligen vill. Under den tiden har "staten" finansierat henne med medborgarlön osv. Det många tyvärr inte förstår är att denne någon är den som känner ett ansvar för sitt samhälle och faktiskt JOBBAR.

Varför förstår inte och vill inte "Vänstern" med Miljöpartiet ta med i beräkningen att det är 10 % av de höginkomsttagare som står för 30 till 35 % av skatten på arbete. (skriver Sanna Ryman)

Nä, försämra det för dem genom höjda skatter, istället för att ta fram fler höginkomsttagare.


Det här är några tankar om Miljöpartiet, det kommer bli några fler inlägg om Miljöpartiet som det största samhällsstörtande parti.

2 kommentarer:

  1. Vi har höjt vår levnadsstandard något alldeles historiskt makalöst under de senaste hundra åren. Varför är det då så otänkbart att flytta tillbaka den ett eller två snäpp? Vi kommer ändå aldrig att behöva sänka den så mycket som miljöpartiet vill, de har bara 10 procent av väljarstödet. Men lite rätt kanske de har? Lite kanske vi ändå kan tänka oss att sänka vår levnadsstandard för våra barnbarns skull, om klimatprognoserna är sanna? Men en sak miljöpartiet borde ta med i beräkningarna minst lika mycket som klimatprognoserna är prognoserna för den teknikutveckling som kan göra klimathotet till en barnlek. Teknikutvecklingen de kommande årtiondena kan nämligen komma att lösa klimatproblemet men kan i sig innebära ett ännu mycket allvarligare hot: nanorobotarméer och övermänskligt intelligent artificiell intelligens som kan vändas (eller vända sig) mot mänskligheten.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är i sak larvigt hur man håller på. Exempelvis bensindrivna bilar när elbilar finns och annan teknik. Men det är så mycket som bärs utav olja. Flera länder livnär sig på olja, titta bara på vad bensinskatten tillför till statskassan.

    Det alternativ som finns på havsbotten som ett exempel är just nu för dyr så det är inte ekonomiskt försvarsbart att nyttja kisel som finns. Men när bensinen kostar mångdubbelt än vad det gör idag. Då blir det helt plöttsligt bättre med el, vätgas, osv.

    SvaraRadera