lördag 10 januari 2009

Liza Marklund fejk eller äkta del.2

Vill fylla på med några frågor som jag inte har sett i debatten.

Kärnfrågorna är:

 • Är det som så att Liza Marklund negligerade med flit, att se över fakta och granska sin källa (Mia)?


 • Tog hon godtyckligt emot historien och tog för givet att den är sann? Om det stämmer, varför granskade inte Liza källan.

 • Var Liza desperat efter en historia för att få ut sitt namn, därav missade viktiga detaljer som tex. att granska källa/källor.

*

Jag tycker det är fel att hänga ut Liza fullständigt innan vi vet att Liza och Mia förvrängde historien tillsammans för att få den mer lättsåld, och för att tjäna pengar. Det vi kan ifrågasätta är Liza:s journalistik och moral som har visats sig vara undermålig med tanke på att Monica Antonsson har fått fram material och möjlighet att skriva boken ”Mia - Sanningen om Gömda”. [beställ här]

Jag hoppas på en öppen debatt framgent. [länk för öppen debatt]

Liza är förmodligen tyst för att hon försöker tiga ihjäl media, men till hennes förtret är bloggar inte som media, "Bloggar är folket"

Länkar i ämnet:, ,

Bloggar i ämnet:

Jerry

Monica Antonsson

Thewitch

Media:

Svd.se

2 kommentarer:

 1. “De flesta författare betraktar sanningen som deras dyrbaraste ägodel; de är därför snåla med att utnyttja den” skrev Mark Twain. Ett annat numera bevingat uttryck hittar man på www.gömda.se -där skammens siffra lyser allt rödare för varje läsare som vill höra sanningen från Marklund.
  Men de tidigare så trogna bokköparna tycks få vänta förgäves. Än en gång talar tystnaden sitt tydliga språk, för hon har ju redan sagt sitt. Punkt.

  SvaraRadera
 2. Så länge Liza är tyst så kan vi nog inte få svar på de frågor du har.
  Vi kan bara bilda oss en uppfattning genom hennes bok Gömda: en sann historia och boken "Mia - Sanningen om Gömda". Utifrån det så får vi nog själva bestämma oss vad vi tror på.

  Liza blir ju uthängd just för att hon är tyst och vägrar att debattera detta. Jag kommer ju att fortsätta med Dagens Liza som jag har på min blogg tills den dagen hon pratar om detta.

  För mig är det ganska uppenbart att lögnen hindrar henne.

  SvaraRadera