onsdag 7 januari 2009

Liza Marklund fejk eller äkta

Det är få böcker jag har läst så intensivt som just Gömda, Asyl, Mias hemlighet och Emma Mias dotter. Jag vill inte försvara någon men vill poängtera att jag fattade det som att det var en roman/verklig historia vilket betyder för mig "För att icke röja personers identitet eller liknande har namn på personer, städer m.m. ändrats. Samt att jag själv funderade många gånger. "Kan det verkligen vara så här det var" så med lite hollywood tänk i pereferin har jag förstått att vissa ändringar även gjordes för att öka spänningen. Om möjligt lagt till lite extra krydda.

Antonsson kanske ser sin channs att tjäna lite pengar. Eller så var det Marklund som såg möjligheten till att sälja massa böcker. Hur som haver så har böckerna i mångt och mycket marknadsfört sig bäst genom "mun mot mun metoden", inte prologen på omslaget. Så var det för mig. Önskar man lite spänning i nästkommande böcker rekommenderar jag böckerna, oavsett om de är äkta eller fejk.

Uppdatering: 09-01-08
För mig har det gått förbi helt och hållet att hon säger "det här är en sann historia". Med lite större sperspektiv vill jag påpeka att jag är besviken på mig själv som inte granskade debatten som jag borde, samt mer besviken på Liza Marklund.


3 kommentarer:

 1. Visst kan man resonera såsom du gör, men när böckerna skadar nära anhöriga på ett sätt som gör att de vädjade till Antonsson att skriva, då tycker ju jag att det gått för långt.

  SvaraRadera
 2. jo LM har skadat så många för egen vinningsskull...

  Läs vingklippt

  SvaraRadera
 3. Att kunna ändra uppfattning och berätta om det är svårt för många. Släpp besvikelsen och se din styrka istället.

  Allt gott!

  SvaraRadera