fredag 27 februari 2009

Svar på, varför hatar män kvinnor?

Fråga på newsmill.se "Varför hatar män kvinnor?"


Svår fråga att svara på.

Om man vänder på frågan, varför hatar kvinnor män? Är det för att de känner sig nedtryckta av män eller är männen i vägen för kvinnors drömmar och visioner?

De kvinnor som upplever att en man är i vägen för hennes utveckling och karriär kan i viss mån hata just den mannen. Så hon svarar JA!, medan en annan kvinna kan ha en helt omvänd åsikt. Hon finner män lättlurade och kan manipulera dem med sitt lillfinger och skönhet. Men som jag förstår så är frågans existens i och med premiären av "Män som hatar kvinnor". Som jag ännu inte har besökt på bio.

Hur jag än vrider och vänder på ord och analyserar och läser det jag själv skrev nyligen som jag fick sudda ut, är det fortfarande en mycket svår fråga att bara äntra sig in i. Jag ställer mig förundrad till varför frågan är ställd som att det är självklart "att män hatar kvinnor". Jag hatar inte alls kvinnor och förstår inte varför frågan är ställd som ett påstående. "Att män hatar kvinnor".

Du som ställer frågan kanske hatar kvinnor, eller så är du kvinna och känner att män hatar kvinnor och önskar svar på varför.

Någon annan som kan få klarhet i det hela?

"Recension" Män som hatar kvinnor [dn.se]

Taggar:
, , ,


2 kommentarer:

  1. Främsta orsaken "män hatar kvinnor" är att filmen ifråga är baserad på en bok skriven av en radikalvänster som behövde fantisera fram en ny konflikt efter att ha misslyckats roffa åt sig makt genom att bussa arbetare på fabriksägare. Det nya hippa på 60-talet blev olika förtryckta grupper. Kvinnor var ofta med i dessa organisationer för förtryckta grupper (Se exempelvis Brinks rånet eller valfritt terroristdåd av Baader Meinhof ligan) men männen i dessa grupper såg ofta kvinnorna som "piece of ass" lösningen blev att bilda radikalfeminismen där kvinnorna hade särställning i kampen mot USA-imperialism och annat "viktigt" snart började de dock se sig själva som förtryckt grupp. Det blev minst sagt roande för kommunistkillar att höra vita kvinnor från övre medelklassen kalla sig förtryckta men flickorna själva lyssnade såklart inte. De hade bestämt sig. Så orsaken män hatar kvinnor är helt enkelt att de måste ha en fiende och då de själva inte tillhörde de förtryckta grupperna så var de tvingade att hitta på nåt nytt. Män hatar kvinnor för att de behöver göra det, det MÅSTE finnas en fiende. Annars är ju hela kampen meningslös.

    SvaraRadera
  2. Du har alltså inget att invända om påståendet om mäns kvinnohat?

    I så fall är det väl bara för dig att berätta varför du hatar kvinnor. Om du nu är man vill säga.

    SvaraRadera