tisdag 24 mars 2009

Censur på Internet | Telekompaketet | IPv6

Det visar sig att arbetet med att få fram censur på Internet tar fart. Eller rättare sagt kristalliseras till att bli ett färdigt koncept. Hax skriver (länk) bland annat hur de olika koncepten kommer att kunna se ut i framtiden, och den skillnad det blir framgent (kan bli).

Kommer Internet bli fritt och öppet för alla?, eller filtrerad med pay per view koncept?

Det ska bli intressant att se hur tillägg 138 och 166 kristalliseras ut i "Telekompaketet". NSM Sverige har bra och fördjupande frågeställningar.

Artikel om IPv6 och huruvida ip nummer börjar ta slut som ponera vara ett problem inom kort. i Slutet av 2009 - 2011 är de slut och då behövs IPv6 som gör det möjligt för två parter som kommunicerar över Internet att göra det direkt med varandra, och inte via någon proxy eller adressöversättare. Länk till IDG.se artikel om öppet internet (här] och fördjupning i IPv6 [här].

dn.se går det även att läsa om The pirate bays nya tjänst hur du gör dig osynlig. Inte är jag förvånad heller att de har kommit på ytterligare ett kryphål


Taggar:

, , , ,


_______________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av politikblogg som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering på ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar