torsdag 26 mars 2009

Invandrare samma som utomjording?

Invandrar politik:

Dn.se kan jag läsa en självkritisk imam vid namnet Talal Eid som berättar om hans avhandling "American Muslims". Talal Eid är bland annat grundare av "Islamic Center of New England".

Med inlevelse berättar han om det han fick möte i och med 11 september attacken, och vad som gör att man blir en med folket i det land man har flyttat till. Det går inte bara att vara ett folk som är tolererad på marginalen. "Vill man vara jämställd måste får man bry sig om det som engagerar landet". Säger Talal Eid.

Talal Eid skriver: "Om man antyder att invandrarens seder ställer till problem kan man bli kallad rasist. Men självklart måste vi kunna ifrågasätta kulterer. Bara vi vågar börja med vår egen."

Nyamko Saboni skrev på newsmill inte allt för länge sedan att det är dags att formulera medborgarskapets betydelse för en ny tid. Att det kräver en systemförändring av mottagandet och introduktionen av nyanlända till Sverige. Invandrare är inte passiva offer.

Alla måste vi hur som helst ha förståelse för att vi är annorlunda. Vissa pratar högt andra lågmält, osv. Men det är alltid lätt att säga en massa fina saker. Det gäller att genomföra det också. En annan artikel på dn (Svensk? Var god dröj!)i ämnet om byråkratin som är så långsam ger en fördjupning om Sverige och hur vi hanterar invandrare. Det är i mångt och mycket inte fel på de som kommer till Sverige.

Tidigare artiklar i ämnet:
Invandrarpolitik /09-03-22


Taggar:, , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar