torsdag 23 april 2009

Acklimatisera Ung vänster till verkligheten

Begrepp från Ung Vänster: Du ska få arbete, du ska få värdiga jobb efter gymnasial utbildning.
(Ida Gabrielsson, Ordförande Ung Vänster kvällsöppet 09-04-22)

Har det gått förbi vänstern (Ida Gabrielsson) att de två enskilda meningarna inte går att applicera in i verkligheten utefter hur marknaden ser ut idag.

Ideologier som implementeras i verkligheten har en annorlunda funktion i samhället när den är integrerad i systemet. Ungdomsarbetslösheten är ett oerhört komplext problem som man inte löser på en mandatperiod.


Oppositionen tappar väljare, Dn, SVD, Sydsvenskan,

Ingen får ett arbete
, du som ungdom söker ett arbete och du måste jobba hårt på att sälja in dig hos "arbetsgivaren". Således blir du erbjuden om ett arbete så till vida du passar in i profilen och är en tillgång till företaget.

Söker en livsmedelsfabrik efter en diskare, får denne personalchefen minst 600 mail på en dag. Det ställer oerhörda krav på ungdomarna att sticka ut och vara just den som ska få jobbet.

Effekter av ändringar som att riva upp LAS, lägre ingångslöner eftersom det är lika dyrt idag att anställa en person med 5 års arbetserfarenhet kontra en ungdom utan arbetserfarenhet. Och öppna dörren för "Lärling". Ger effekter som kommer påverka de första studenter. Det kommer rent ut sagt bli en chock för dem. Men efterkommande generationer får därav få en förståelse varför man ska jobba hårt redan i skolan. Tidigare har man tillåtits vara slö pga av att det finns en andra chans. Så är det även idag, trots förändringar som har stramat till det en aning.

Jag har tidigare varit osäker huruvida "andra chansen" har varit nödvändig i samhället. Men vill påpeka att det är ytterligare en "fallskärm" att utnyttja. Det jag vill ha sagt är såsom samhället ser ut idag är det mest optimala. (dock med viss skepsis)För alla ungdomar:
Bara för att du börjar som diskare efter gymnasial utbildning behöver nödvändigt vis inte alls betyda att du är det för resten av livet. Du som ungdom måste ha mycket mer j_ _ _ _ r anamma i dig för att komma ut på marknaden. Släpp prestigen och tro inte att du blir butiksansvarig med det samma. Det krävs hårt arbete för att komma upp till en medioker nivå. Ungdomsarbetslösheten var 20% (2007) under högkonjunktur när oppositionen satt vid makten. Inte ens då lyckades socialismens ideologier lösa problematiken.

Det är arbetsgivarnas marknad och de väljer i mångt och mycket den person som är mest drivande och har en framtidsplan.

Andra bloggar:
, , , ,

Utvalda bloggar: Ung vänster, Patrik Öhman____________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av politikblogg som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering på ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier". Artikeln har pagerank 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar