söndag 19 april 2009

Få bot på illegal nedladdning

Så behöver man bara ändra distributionen av musik/film och böcker. En författare kommer till orda på newsmill (Ramona Fransson), som har rätt i många avseendet. Men likt som många andra författare har hon missuppfattat vad sakfrågan är.

Man kan säga vad man vill om ladda ner musik/filmer. Jag nyttjar helst och förespråkar att man använder Spotify eller går ner till Ica när man vill hyra en film för ynka 19 kr/st. Det jag fortfarande inte förstår är varför ska bolagen fortfarande älta med distributionen av musik och film på deras villkor när efterfrågan av distribution är digital, samt så är det köparnas marknad. Hur mycket kommer inte Spotify vara värt om några år. Jag förmodar att Google köper Spotyfi inom kort, där musiktillverkare har förlorat en populär och genomtänkt produkt. Det bästa är att få full möjlighet till att streama ner filmer direkt så att jag slipper hyra filmerna på Ica, för ett mer förmånligt pris.

Det behöver inte betyda att bolagen säljer färre filmer eller låtar eller böcker. Jag kommer i och med tillgängligheten konsumera ännu mer istället.

På Aftonbladet står det att Piratpartiet har fått 10 000 nya medlemmar efter domen mot "The pirate bay". Grattis till det och önskar all lycka framgent speciellt för Christian Engström.

Taggar:
, ,
Övrigt:Politikerbloggen

_______________________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av politikblogg som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimerngpå ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier". Artikeln har pagerank 5

1 kommentar:

  1. Ja, jag håller med om att det borde finnas ett enkelt sätt att köpa, betala och det ska inte vara idiotdyrt som idag, när man laddar ner. Det ag ser som en fara idag för hela mänskligheten är att om det inte blir surfande och nedladdning under ansvar, kommer regeringar världen över se detta som en anledning att stoppa alla! Redan idag är nätet inte fritt för Nordkoreaner eller alla kineser.

    Men vi måste komma på ett sätt där vi kan få fast t.ex nätpedofiler, gör din egen bomb, jag hjälper dig att ta ditt liv eller andras, eller vad allt vansinne heter på nätet. Vi kan inte bara strunta i att barn säljs som slavar på nätet, eller blir utnyttjade på annat sätt. Dit hän vill jag ha diskussionen. Inte bara att den ska handla om Pirat Bay eller inte.

    SvaraRadera