tisdag 21 april 2009

PNR (Passenger Name Record)

PNR – passenger name records – handlar om att samla in och spara uppgifter om samtliga flygpassagerare som flyger in och ut ur EU, hos en statlig myndighet. (källa Hax)

Svenska regeringen är positiva till "PNR", uppgifterna ska vara tillgängliga för myndigheter som ansvarar för att förebygga och bekämpa terrorism och organiserad brottslighet. Britterna som ett exempel vill gå ännu längre med PNR, registrering av våra inrikes resor med flyg, tåg, båt eller hyrbil, och våra hotellövernattningar skall ingå.

Frågan är hur långt ska man behöva gå för att fånga det få antal människor det egentligen handlar om. Är "PNR" nyttigt tillägg för ändamålet, eller är det ytterligare ett exempel på den typ av totalitär övervakningsmöjlighet av människan från statliga myndigheter. Återigen kan information som PNR arkiverar hamna i fel händer.

Läs mer: Sydsvenskan.se | Dn | Svenska Dagbladet | Wikipedia

Taggar:,

Övrigt, uppmärksammat ett klagomål och vill uppmärksamma fler om Södermäklarna.
____________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av politikblogg som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering på ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier". Artikeln har pagerank 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar