tisdag 5 maj 2009

Därför måste (LAS) ses över

"LAS" är något föråldrar och en del av den byråkrati som sätter käppar i hjulet för ungdomar och är en av de bidragande orsaker för ungdomsarbetslöshet vi har i dag. Det krävs en del förändringar som Maud Olofsson är inne på.

"I gengäld kan företagarna räkna med sänkt arbetsgivaravgift och förändringar av arbetsrätten. Den är "omodern och behöver reformeras", tycker Centerpartiets ledning, som vill ersätta Lagen om anställningsskydd (las) med en "mini-las". skriver svd.se

Som jag har påpekat tidigare är det en av många punkter som gör att ungdomar inte kan konkurrera med löner. Det blir således billigare för en företagare att anställa en person med flera års arbetserfarenhet kontra en person som inte har arbetslivserfarenhet, höga ingångslöner m.m.

Jag har av egen erfarenhet gått förbi den byråkrati som finns just får att få erfarenhet. Jag jobbade gratis en kort period och sedan fick lägsta lön. Vart efter jag lärde mig och fick erfarenhet kunde jag förhandla om löner på ett helt annat sätt. Hade jag valt att ställa mig vid arbetsförmedlingen hade jag med stor övertygelse inte fått någon arbetserfarenhet.



, , , , , , , politikerblogen
ävenpingat på:intressant


_____________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av politikblogg som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering på ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier". Den här artikeln har pagerank 5

1 kommentar:

  1. LAS är gjord med den typiske LO medlemmen som förebild, nämligen en 40 årig manlig industriarbetare som redan jobbat i 20 år. När ska rörelsen vakna upp och vilja uppdatera sig och inse att vi alla inte jobbar på Stålverk 80.

    SvaraRadera