fredag 1 maj 2009

Jobben först i fokus

Svininfluensan har fått flytta på sig efter ett extremt medialt utrymme som har varit mer patetiskt än funktionellt. Men media har återigen lyckats tjäna storkovan på "trygghetsnarkomanens" behov av att veta "vad händer just nu", "hur många har dött nu?". Hjärtklappning och tristess har fyllt slutet av aprils sista vecka, än berikat med mer kunskap och breddat läsarnas perspektiv.

1:a maj börjar med "Klubbordförande kräver S-ledares avgång" (svd.se)
Över 30 st klubbordföranden tycker att ledningen ska avgå, pga av att deras arbete försvåras. Inkompetensen är allt för stort inom LO:s ledning samt partiledaren för Socialdemokraterna. Det står klubbordföranden upp i halsen, med alla frågor kring ledningens affärer som gynnar dem själva men inte förbättrar medlemmarnas situation i de tider som råder.

Hur kan man vara förvånad efter dessa alla år med Socialdemokratin som ledare över Sverige. Insåg man inte redan på "Göran Persson" tiden hur det låg till. Gapet blir bara större mellan vänster och borgerliga. (svd.se) Det är fler som säger att avgång krävs för att de ska bli dem i makten helt enkelt. (Kent Persson m Blogg,).

Att Wanja bara har lämnat 3 uppdrag av 24 stärker knappast någon förtroende. Hon säger å andra sidan: "Ibland blir det fel, då ska det kritiseras, då ska felen rättas"

Men hur lång tid tar det att ta itu med de 24 uppdragen som hon har åtagit sig? Det råder helt enkelt större kritik mot Socialdemokratin/LO än vad man får läsa deras förklaringar och hur de ska skapa "förändring". En svår prövning för Mona Sahlin helt enkelt, som jag inte kan ge några tips på hur hon ska tackla.

, , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar