tisdag 22 december 2009

En fundering inför valet 2010

Som en "röst" för borgarna så är min fundering hur det ska gå nästa år (2010) som är det året då vi ska trycka ner vår lilla röstsedel.

Som det känns just nu så funderar jag verkligen på om människorna är så pass smarta att de väljer att fortfarande tro på den sittande Regering eller vill man gå tillbaka till ett styre med de "RÖD-GRÖNA". Valåret, 2010 kommer förmodligen handla om jobb och ja... jobb igen och möjligtvis bidrag.

Är det inte som så att Sverige vill ha bidrag och jobb, för råkar vi ut för något hemskt vilket kan hända vem som helst så vill vi ha tryggheten. Det Tråkiga är att det här utnyttjas så förbannat på fel sätt. Så att den skara som gör rätt för sig kan inte finansiera den såkallade "säkerheten".

För att vi ska kunna ha tryggheten så fungerar det bara när alla känner ett eget ansvar och faktiskt jobbar.

Jag vill dock påpeka att jag har full förståelse för att det är brist på jobb, men det finns allt för många som kan och är kräsna. Och så får vi inte glömma regelverk som sätter käppar i hjulet i och med ungdomsarbetslösheten.

Just nu så känner jag en allmän hopplöshet för att den sittande regeringen ska få sitta kvar fyra år till. Går det att upplysa de som inte vet vad de ska rösta på?, kan vi påverka människor under en sådan kort tid att man inte kan kräva A-kassa i åratal och sitta och vänta på ett jobb?

Ska "Alliansen" Moderaterna, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna få styra fyra år till så behövs det krafttag och verkligen upplysa fördunklade sinnen som vandrar mot "BIDRAGSGIVARENS" väl upplysta väg.

, , , , ,

2 kommentarer:

 1. Mona Sahlins jobblinje

  Alla måste väl ändå inse att Mona Sahlin är den överlägset bästa när det gäller att skaffa jobb.
  Hon ingriper personligen och utnyttjar sin ställning och skaffar välbetalt job i exklusiv miljö och bostad ordnad och ingen konkurrens om jobbet finns då ingen annan ges möjlighet att söka
  och kvalifikationer behövs ej.
  En annan fördel med Mona Sahlins jobbanskaffning är att något behov för jobbet behöver inte finnas det skapas for den som skall försörjas.
  Detta är inte propaganda utan taget ut verkligheten och utgör 100% av alla jobb Mona Sahlin anskaffat och går att kontrollera.
  Detta skedde vid Washingtonambassaden där hon ordnade detta jobb åt sin dotter men nu vill hon ju bli statsminister och då fortsätter hon ordna ambassadörsjobb åt alla sina ungar, skattepengar finns ju för betalningen så verksamheten utökas och alla av dem får jobb.
  Det är vad hon menar med jobblinjen, hon kan skaffa jobb och har redan bevisat det..

  SvaraRadera
 2. Som sagt, "Hon kan skaffa jobb" till sig själv och hittat sysselsättning till sin dotter i sitt eget nätverk. Det som är positivt är att hon är handlingskraftig och sitter inte och gapar om att STATEN ska ge henne jobb. Hon har faktiskt tagit ett eget ansvar och skaffat ett jobb själv. Jag önskar att fler socialdemokrater följer hennes spår och inte finner sig i att ta emot A-kassa. Utan istället är kreativ och ser till att skaffa sig ett jobb. "Glöm inte att ett jobb får man inte, du jobbar för att få ett jobb."

  SvaraRadera