tisdag 10 mars 2009

Skilsmässa, feminister mot kärnfamiljen

Igår har en insatt person med siffror kommit till orda. Demograf vid prognos institutet vid Statistiska Centralbyrån kommer med fakta. Det är bland annat de saker som är så fascinerande med Sverige. Vi har då siffror på allt (nästan).

En klar redogörelse huruvida skilsmässa har blivit trendig eller ej. Jag tycker dock ätt kärnfrågan inte är där, utan att samhället ser så pass mycket annorlunda ut. Till och med ända in i 60 talet hade inte alla rinnande vatten i kök i Stockholm. Faciliteter var badhus i Gamla Stan, eller WC ute på inne gård. Energi och umgänge fanns på Café och inom familjen med en annorlunda gemenskap. Vi tittar på TV idag i två timmar, förr pratade man och spelade schack eller något spel med kort.

Vad är det vanligaste meningen varför ett par skilde sig? Kan det vara för att den ene inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Man glider ifrån varandra helt enkelt.

En stor del av vårt samhälle och de vardagsvanor vi har idag skapar skilsmässor tror jag. Hur många kvinnor skulle uppskatta om sport på tv försvann och hur många män skulle uppskatta att någon såpopera försvann och så var man tvungen att umgås med varandra. Göra något som båda tycker om/tyckte om.

TV och dator/internet fria veckor i månaden kanske skapar en helt ny gnista inom familjer. Gå tillbaka till 50-talets konsumtion av nöje. Jag tycker att utvecklingen är trist och vi behöver hitta bättre lösningar än att försöka få särbo/skilsmässor som normalt och rätt.

Taggar:, , , , ,

Tidigare inlägg:
Älska i nöd och lust
Hallå Feminister!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar