onsdag 15 april 2009

Ungdomsarbetslösheten går att ändra

Trötta regeringar, trötta ungdomar. Oavsett om det är moderater eller socialdemokrater som sitter med dirigent pinnen i sin hand har ungdomsarbetslöshet aldrig varit ett löst problem.

Se en kort samanställning här på lösningar

Jag vill dock säga att det finns visst arbete för ungdomar. Bespruta skog och plantera skog, är bara två exempel. I dag har vi män från Polen som utför de arbeten istället. De Svenska ungdomarna står hellre och gnäller och bara ska bli serverade. Ungdomsarbetslöshet är således ett problem hos ungdomarna själva. Men samtidigt är det byråkratin och samhället i sig som sätter käppar i hjulet. Med restriktioner och regler som gör att ungdomar inte får in en fot, det är farligt att arbeta oavsett om du är målare, städare, skogsarbetare m.m.

Det finns visst arbete för ungdomar, det är de som inte vill ta vilket arbete som helst. Det är där problemet är, kris i all ära men det är inte krisen i sig eller nya budgeten som är problemet. Eller för den delen vem som styr landet.

Henrik Brors artikel i DN har i mitt tycke ingen substans

Andra bloggar: Kent Persson, Thomas

Taggar:
, , , , , , , politikerbloggen

Uppdatering: 09-04-23
I och med min medverkan i programmet "kvällsöppet" på Tv4 har jag lagt upp följande sammanställning, om de förslag jag har som ses över av politikerna framförallt.


_______________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av politikblogg som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering på ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier".

1 kommentar:

  1. Oftast ser man ungdomsarbetslöshetsiffror på åldersgruppen 16-24. Borde de inte utbilda sig? 16åring har knappt slutat skolan och 24 åring gått ut från högre utbildning. Vore mer intressant se uppgifter mellan 24-27 då utbildning är klar. Vad hände då? undrande mormor

    SvaraRadera