tisdag 28 april 2009

Mona (S)ahlin ställer sig stadigt

Uppdaterad 09-05-01

Kritik gör Sahlin stadigare och starkare, Mona Sahlin känner sig stark och trygg och känner ingen som helst oro. (svd.se), Jobben är i fokus.

Men hon skapar förvirring, stöttepelarna för Mona Sahlin (Carin Jämtin, Thomas Bodström, Sven-Erik Österberg) får vardera fokus områden där jobb är på agendan för alla tre. (en intressant artikel här om de tio namn som leder socialdemokraterna till seger)

Vad de flesta vill se, journalister som väljare är mer konkreta lösningar på hur jobben ska skapas. Att ge långa titlar som förklarar vad man har för uppgift visar ingen indikation till "en tro" på socialdemokraterna.

Förändring hör man men jag ser ingen förändring från socialdemokraterna. Förändring från mig är att man rör om i grytan helt och hållet. Allt från att ändra skatter (se förslag här)

Marios blogg skriver om "Socialdemokraternas grundproblem"
"Kanske är det begreppet ”ideologi” som gjort att debatten om arbetarrörelsens grundidéer under decennier lämnats åt sidan och att den socialdemokratiska värdegrunden därmed fått gå i träda. Begreppet ”ideologi” har fått något akademiskt inåtvänt, mossigt och tokstolleaktigt över sig, så låt oss i stället tala om värdegrunden."

Det är öppet för tolkning men "Vänsterns ideologier" går möjligtvis inte att applicera efter hur verkligheten ser ut idag.(se tidigare inlägg "Acklimatisera ung vänster till verkligheten"). Kan Mona Sahlin vända skutan eller får hon LO mdfl. emot sig?


, , , ,
intressant, politikerbloggen


_______________________________________
Nicklas Larenholtz, fri debattör och skribent, är även författaren av politikblogg som en förlängning av bloggen Generation Y. Sociala medier för mig är ett sätt att vara en del av samhället och för min del förkovra mig mer i politik m.m. Jobbar som förmedlare och rådgivare i huvudsak av sökmotormarknadsföring och sökmotoroptimering på ett "produktions och förmedlingsbyrå av digitala medier".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar